"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

petek, 20. april 2012

Oh, ja...

Vedno znova pozabljam kako je s šivanjem in z blagom. Osnova se nikoli ne začne pri skici, vsaj v realnosti ne. Seveda lahko narišeš supertruper stvar, lahko  tudi potiskaš blago v svojem vzorcu, sam prve moraš najti osnovni material. Saj se spomnite mojih poletnih kiklc. Dobre so bile zaradi ekstremno supertruper Kenzo bombaža. Ni da bi človek kupoval poceni material, ker potem dobi poceni robo. Moja zimska kiklca, se je po prvem pranju ali  pa že ob prvem nošenju, tako zmuckala, kot da bi jo nosila tri sezone in ne dvakrat. Ne kupim več materiala, ki mi je že v trgovini sumljiv. Ampak res ne!
Tako se tudi zatakne, ko najdeš nek material, ki super ustreza tvoji zamisli in ideji, žal pa ga zaloga trgovine ne premore v dovolj veliki količini in nastane nova omejitev. Preden se sploh lotim popravljanja osnovne zamisli, sem tokrat vprašala v trgovini, kaj mi sploh lahko ponudijo v taki količini, ponudba je skromna, ampak sem nekaj našla. Seveda pa je snovanje neke zamisli vedno tudi finančno omejeno. Najbolje je, da veste koliko. Drugače se vam lahko zgodi tako kot meni. V fazi pred nabavo materialov in v delovnem zagonu izvem, da je budget tako nizek, da tudi če sama naredim povsem zastonj, ne pridem skozi. Kljub poplavi poceni tekstilnih izdelkov, ne najdem tako poceni izdelkov, da bi čez prišla z budgetom namenjenim za projekt. V prevodu: Če odmislim nabavo materiala in izdelovanje po zamisli, bi še vedno težko našla, tako poceni izdelke, da bi jih podala kot stilno podobo. Pri tem,  jaz ostanem brez ficka v žepu, kvečemu s praznim tankom in zapravljenimi urami dela .

Vir slike: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=321866967839739&set=a.166672123359225.45101.100000493141297&type=1&theater

3 komentarji:

  1. Tina, tvoje poletne kiklce so bile res super ... sem lastnica 4-variante in jo res zelo zelo rada nosim, pa tudi veliko pohval je dobila ... res je zanimivo blago.

    Če boš tudi letos sešila kakšna krilca, se takoj priporočam za kakšno ;-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lepo, me veseli in bom z veseljem zašila kaka krilca, ko najdem materiale!

      Izbriši
  2. Tina, welcome to the club. Dokler nisem začela delati izračuna stroškov, si sploh nisem predstavljala, da dejansko delam zastonj oziroma v svoj minus. Zaslužek? O, ja, bi bilo fino. Ni variante, da bi bila konkurenčna poceni, kitajski robi.

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!