"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

nedelja, 16. oktober 2011

Hočem moško telo

Khmmmm, ni tako kot mislite. :) Ne gre za kako fiziološko potrebo, tudi estetika nima veze s tem. Čeprav...,  ma to je že druga zgodba, za drug ambient in predvsem za drug medij. Tu namigujem predvsem na fizično sposobnost. Ste vedeli da ženske za moškimi v športu zaostajajo za 10%. Torej, če govorimo o vrhunskih športnikih imajo ženske 10% slabši rezultat od moškega. Pa to sploh ni tok slabo, ker imamo že v startu ful slabšo predispozicijo, več maščob, pa menstrualni ciklusi, pa še en kup enih minusov....
Uglavnem, ker gre tu za osebno filozofiranje, naj povem, da se intenzivno ukvarjam z izboljšanjem svoje hitrosti teka. Vsaj ene 2 meseca (to redni spremljevalci veste:)),  sem  pridno vadila in trenirala v upanju, da se mi bo obrestovalo na Lj. maratonu. Upanje ostaja!:)
Danes sem tekla na 19. teku ob Savi. Med  4km in 5km me je pobiralo z veliko žlico . Moja ura se je preklopila na milje in nisem imela pojma koliko prehitro tečem. Jasno mi je bilo, da je zame hiter tempo. Kazalo mi je nekako 8,4 minute/miljo. Manimejker mi je preračunal,  da je nekje 5,5 minut/km.  Tekel je tik za menoj in mi sopihal na ušesa, kot da bo zdaj, zdaj izdihnil. Vendar je kljub temu gladko nadaljeval s tempom mimo mene, ko sem po 4km upočasnila tempo. Pobrskala sem po žepu za dextrojčkom in si ga polovico stlačila v usta. V mislih sem imela vodo na 8km. Te pa ni pa ni bilo. Ko smo končno obrnili in sem natanko vedele koliko je še do doma ( to je bil včasih moj domači tekaški teren),  sem se nekako prebudila in zopet poskušala pospešit tempo. Vendar kljub rezultatu : 13km 1h 12, kar se meni ne zdi tako slabo, sem bila zadnja v svoji kategoriji. Ampak to ni ni nič novega. Bolj mi ne gre, da me je Manimejker stresel za cele 4 minute. Da o tem koliko ni nič treniral, le kile pridno nabiral, raje ne govorim:(.  No zdaj se pa pejt. :)))
Lep teden vam želim in tisti, ki greste na Lj Maraton ne pozabite, da je ta teden pomembna hrana!!!

15 komentarjev:

  1. Jah, žal je res tako. KO smo se z našo srednješolsko klapo dobili, da gremo na mali kraški maraton (na 8 km seveda), je eden od moških pojamral, da je v zadnjih treh mesecih tekel ravno enih dvakrat, mogoče trikrat... in potem me je gladko prehitel za kakšnih 10 minut!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. :) Ma jaz poznam tud take ki me strejo, tud če bi cel mesec sam ležal, sam mojga ne štejem med te:)))
    Tolažim se da zej že cel popoldne vegetira:)Tko da, v nedeljo popravni izpit:)))

    OdgovoriIzbriši
  3. No, kaj bomo jedli jutri? Dvomim, da bom za zajtrk kuhala kosmiče v mleku z jabolkom... kot predlagajo v Odprti kuhinji Nedela :-) (moram še lansko OK pogledat, takrat je jedilnik sestavila Nada Rotovnik KOzjek...

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj a lah kje prek spleta to vidim. Mislim da letos pripravlja jedilnik Anita Kos. Glede na njene rezultate, me precej zanima njen jedilnik:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Rezultat še zdaleč ni vse. Bistvo je, da pretečeš. Sicer ne bom preveč pametovala, ker niti od daleč nisem tekmovalne sorte in mi je bilo za rezultate vedno vseeno, ampak moja mati (60 let) gre na mali maraton in se niti najmanj ne obremenjuje z rezultatom. Še manj se sekira, če kak km ali dva prehodi.

    Jaz bi eno moško telo za vse noči do konc življenja, ampak bom raje nehala, da me ne boš cenzurirala hehehehe.

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni se tud za malo zdi, ko z mojim spremljava merilce utripa na istih terenih - ko imam sama že 160 utripa, je on šele na 140 in potem ta razlika potem ostaja še navzgor ... kako različno telo funkcionira na 140 al pa na 160 pa vemo, anede :(, pa se o konstituciji enega in drugega tud ne bi pogovarjala :)

    Primerno jejte ta teden in fajn laufejte ob koncu. Se veselim vaših vtisov in poročil ☺
    Aja, Tina, tudi meni se zdi tale tvoj rezultat čist dober. Da nisi ti laufala s samimi profiji? ☺

    OdgovoriIzbriši
  7. @kristina :))) Mama je carica ! Jaz si v bistvu želim da bi pri njenih letih še lahko tekla!
    Glede moškega telesa ti pa želim velik sreče;).
    @m , sej rezultat je bil za mene osebno vrhunski. Je bil pa res organiziran tudi kot državno prvenstvo novinarjev in so bli res hitri!

    OdgovoriIzbriši
  8. Če jedilnika ni na spletu, ti ga lahko tudi poskeniram, če hočeš...

    OdgovoriIzbriši
  9. Akvarij, kot zgleda bo dnevno na spletu. Dans bi bil zame idealen sam mi ga ni noben skuhu:(.
    Hvala za ponudbo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Tole z moškim telesom... Hja, če odštejem, da je žensko bistveno lepše... ;) ja, imajo srečo, da so bolj vzdržljivi.

    Jaz sem pridno tekla že dobrega pol leta, vsak drugi dan vsaj 8 km, kadar sem imela čas, tudi bistveno več.
    En dan končno prepričam moža, da gre z mano na tek in ko prideva domov, mi frajer pove, da z mano pa res več ne bo tekel, ker sem full počasna in se mi mora prilagajat in da je to čisto brezveze - da s tako rekreacijo itak nič ne naredi zase. (?!?) Ob tem je seveda treba poudariti, da sam pred tem ni tekel že... uf, vsaj par let.

    A naj še sploh kaj napišem? Moj nos je bil seveda do tal, ego pa celo nekje pod tlemi. :(

    OdgovoriIzbriši
  11. A pol nas je več?:)))
    Pridno počivajte, pa si mahamo na štartu!:)

    OdgovoriIzbriši
  12. Zame bo letos štel samo cilj, čeprav je težko ne primerjati se po času z drugimi. Pa si bom to posatvila za cilj - da se ne bom primerjala, da bom pritekla do cilja in to bo moja zmaga! Vedno se primerjamo z boljšimi, pozabljamo pa, da so na drugi strani tudi "slabši". In konec koncev - ali lahko vsakdo preteče mali maraton? No way! Kristina, pred tvojo mami pa itak kapo dal!

    OdgovoriIzbriši
  13. Punce, to da vas prehitevajo desci, se mi ne zdi preveč hudo v primerjavi z dejstvom, da mene in mojega desca na kolesu ali pri hribolazenju prehitevajo ....


    penzionisti. Obeh spolov! LOL

    OdgovoriIzbriši
  14. @Gourmet; Ob tvojih dobrotah bi jaz tekla 2 kroga:))))
    @Alcessa; LOL! Naslednjič pa fotografski dokaz!

    OdgovoriIzbriši
  15. Tina, saj bi pofotkala, ma kako pofotkaš tisti značilen: NJAUUUUUUUNNNNNNNnnnnnn...... ko folk drvi mimo? :-)

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!