"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

sreda, 8. februar 2012

Jopica NE opica

Mi mamo najraje flis jopice, po domače fliske iz Gapa. So taki res trpežni in debeli, spomladi in jeseni nepogrešljivi pod brezrokavniki. Takega materiala ne dobiš kar v metraži. Saj ne v teh, ki jih jaz obiskujem. Imamo pa vseeno zaloge flisa doma, kar tako :).  Zakaj že?
No te supertruper Gap flise, pa moje Lumpe nikakor ne oblečeta pod bunde. So predebeli in ju motijo, pa velika kapuca zasede veliko prostora okoli vratu, volnene jopice ju grizejo, bombažne pa se meni včasih zdijo pretanke.
In ker jopice nisem izdelovala že ohoho časa, sem se kar izogibala in izogibala. Pa sej je bilo tok toplo, da jopic pod puhovko sploh nista rabile. Aha, samo kaj pa za na smučanje? Khm!
No pa sem se lotila. Tole je ena jopica za malo Lumpo narejena po merah velike saj mala raste hitreje kot velika in februarja se res ne splača delat jopice na knap. Ta je brez kapuce ker je bolj primerno za na smučanje.  Lumpi je všeč, ker je tako mehka :)!



Barve na fotografiji  pa več ali manj lažejo :). Detalj na levi je še najbolj nazorni pokazatelj barv:)
Za veliko Lumpo sem prve pripravila eno reciklažo iz mojega puloverja,  v njeno jopico. Ta velika ni občutljiva na volno!


Bo pa tudi še kak flis prišel na vrsto, ko naredim še kaj za sebe.

Mi smo ravno iz koncerta s filharmonije, vesel kulturni praznik vam želim!



3 komentarji:

  1. Prav fajn sta obe jopici. Flis je tudi pri nas še vedno št.ena pri jopicah :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Obe super.
    Sploh mi je všeč reciklaža.
    BRAVO za mame,ki znajo reciklirat :) .

    Fliskov pa moji nekako nočeta ravno nosit.Tako,za šport še,v šolo pa bolj težko.

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lepo! Flis je pri nas edino malo pretopel za doma in v šolo, pa še mačje dlake se tako hudo lepijo nanje :(,.., Ja, tudi mi smo ugotovili, da so kapuce moteče, čeprav mi še vedno rečemo takim jopicam na zadrgo kar kapucarji, tudi če nimajo kapuce.

      Izbriši

Veselim se tvojega komentarja!