"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

ponedeljek, 21. marec 2011

Drugič, ki to ni

Pred dobrim letom sem prvič dala kri in kaj kmalu so me zopet pozvali (po 4 mesecih). Takrat sem bila ravno bolna. V Januarju in Februarju so imeli kar krizo, neprestano so pozivali k krvodajalskim akcijam. Vendar pa sem sama imela vseskozi neke  zdravstvene težave, da nisem mogla. Zdaj tik pred tekaško sezono, se mi tudi ni zdela ravno najboljša ideja, vendar kot sem že  nekoč  pisala, da ne slovim ravno po sebičnosti. Tako sem se danes pogumno odpravila na Šlajmerjevo 6.
Pa sem prav hitro opravila, kljub temu da so imeli krvodajalsko akcijo (po skupini sodeč).
Prve te piknejo v prst, da ti preverijo železo. Že tu sem dobila rdeč štempelj "obisk zdravnika”.
Ma sej, če dobro pomislim, sem velikokrat zadihana že ob manjših naporih, samo da imam pa vrednost železa tako nizko, pa nisem mislila.
Zdravnica je bila prava vedeževalka. Samo listek z letnico in vrednostjo hemoglobina sem ji dala, pa me je prečitala kot  knjigo. Hec! No, kar me je najbolj presenetilo je, da me kot prvo  ni vprašala po načinu prehrane  (vegetarjanka, makrobiotik...) ampak po številu in starosti otrok. Nato mi seveda svetovala naj dodam en rdeče-mesni obrok na teden  in čim več sveže zelenjave in sadja + nek vitaminski dodatek na dan.
Zima je naredila svoje in pomlad je tu, čas je da povrnemo energijo telesu.

                                            Pomlad na mojem balkonu:)

3 komentarji:

  1. Očitno so te bacili in virusi res izčrpali. Z veseljem ti posredujem še recept napisan na zadnji strani enega "šmir papirja" pred leti, ko sem od dohtarja odšla z receptom za Haematopan. Tist pildek mi je porinil v roke z besedami "tega vam pa ne morem dat na recept" ... na njem je pisalo "deci rdečega vina vsak dan po kosilu".
    Ker sem ga precej zabodeno pogledala, sva se potem scenkala, da se tega držim vsaj ob vikendih ... aja, cviček se po njegovem ne kvalificira v to zgodbo (pa po mojem tudi ne) ☺

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasne narciske maš. In mislim, da si bom šla tudi jaz prečekirat železo v krvi.

    OdgovoriIzbriši
  3. @M: Ja pr men bo tud težka po kosilu, ker pol me zmanjka. Bom pa pesin sek natočila v ta gmašen kozarc pa bo. :)
    Sem pa včeraj že spila en kozarček vinčka po treningu, ker sem ugotovila da mi pivo prav nič več ne sede.
    @Sandra: Ja Sandra, ni slaba idej!

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!