"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

sobota, 22. september 2012

Po dogem času, spet ena o teku

Končuje se 4. teden mojih jutranjih tekov. Še zdaj ne uživam.
Jutra so krasna. Sploh, ko se sončni žarki prikažejo iza oblakov in se rosa ter meglice nad travami in nad bajerjem lesketajo. Vonj gozda je ob meglenih jutrih še močnejši. Tudi ptice v okolici so povsem spokojne in zanimivo jih je opazovati, ko tako tiho ždijo, bodi se na drevesih ali pa na travnikih, poljih. Jaz pa se še vedno matram s tekom. Neprestano se ukvarjam z dihanjem, kot kak začetnik. Pri hitrejši tekih me neprestano tišči, v predelu dimelj. Nimam pojma od kje se je ta bolečina vzela. In nikakor mi ne stečejo noge.
Po teku se počutim odlično. Naj verjetneje tudi zato, ker je cel dan pred menoj, jaz pa sem že odkljukala prvo stvar. Med tekom tega užitka ni.
Zadnjič sem se podala na Nike nočni tek na grad in ker sta me Ninje zrinile v drugo ali tretjo vrsto, sem se pognala v dir in ne tek ( za moje razmere). Joj kje mi je pamet? Nek mladenič me je še v ravnini prehitel s 6 packom v roki, itak, da nisem popustila :). Mladi fantje so prav nevarno skakali levo, desno. Med tekom sem imela stegnjeno levico pred seboj, saj sem se bala, da me bo kdo spotaknil. Ko pa se je klanec začel, sem skoraj bruhala!
Kljub temu, sem  tekla svoj najhitrejši kilometer do sedaj. Tudi to je nekaj! Bojda je bil prvi tekač na cilju v 9 minutah.



Taki kratki teki niso po mojem okusu, je pa zabavna izkušnja in regeneracija ob pivu in družbi je zmeraj zabavna.

8 komentarjev:

  1. Draga moja, kaj pa če bi tekla malce počasneje?
    Potem boš tudi uživala.

    Poskušaj držati pulz na 120, tam je menda pozitivni učinek na telo najboljši.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Anitka, sej ne tečem prav hitro. Tole tukaj na grafu je čisto izven mojih meja!!! Samo kadar imam fartlek tečem hitreje. Res pa je, da so tile trenutno tudi pogostejši. Mogoče zato malo jamram. ;)
      Ampak pri meni je navadno tako, da če dalj časa prekinem s tekom, mi je prve trikrat težko, pol pa steče. Tokrat mi pa kr ne steče. Tudi kadar grem počasi, mi noge okoli 6-7 km ratajo strašansko težke. Sej morda je fora v jutranjem teku. Moram mal zbalansirat, še kak popoldanski tek, pa da vidim razliko.

      Pulzerja pa nimam, sem naročila božičku ;)))!

      Izbriši
    2. Uf, Božiček... mogoče bi se probala zmenit za kak avans. :)

      Jutranji teki tudi mene izmučijo. Pa vsaj kaj poješ preden greš?
      Jaz sem brez zajtrka v pol ure švoh in se tresem ko šiba.

      Izbriši
    3. Ja jem, sicer malo (muslije z jogurtom), sumim da me zato tišči v preponi. Na tešče pa jaz za več kot 30 minut, zihr ne bi mogla!

      Izbriši
  2. Hej, čestitke za tek in za tak rezultat. Tudi sam sem 1x tekel na grad in tudi meni ni bil všeč začetni stampedo, ko vse skupaj zgleda kot ena sama borba za obstanek. Je pa trasa teka mini osebno zelo všečna, ker je razgibana in od tebe zares zahteva 110%.

    Sem pa že od večih slišal, da Urban Praprotnik dela čudeže pri pripravah na tek ipd. MOgoče bi ti on lahko kaj predlagal glede forme ipd.

    MArtin

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljen Martin,
    Sem že bila pri Urbanu, pomoje vsaj trileta nazaj. Kupila takoj druge copate in ni bilo več bolečin v kolenu. TKo da je res mojster, kar se teka tiče.

    Sem pa ravnokar ugotovila ( po teku 14km), da nimam nobenih težav z dihanjem ampak, da sem staknila poškodbo dimeljske prepone. Bojda je to fuzbalerska poškodba. :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj, mene pa nogice zafrkavajo. Se pripravljam na svojo prvo polovičko ampak zgleda, da jo bom prestavila. Mam na sumu, da me je tole strahospoštovanje do 21-tke na noge udarlo. Sem kar mal žalostna.
    Eno vprašanje imam, kakšno urco imaš, ker so mi tele informacije zelo všeč.
    Jaz zaenkrat tečem brez pripomočkov, mam pa željo v prihodnosti nabavit kako naprvico, da se bom mal analizirala.
    Ti treniraš za 42?
    Veliko tekaških užitkov ti želim! B.

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljena B.
    Jaz imam nike+ sportband, je lušna, sam nima pa pulzerja. Sprva mi je bilo to O.k., ker sem želela le vedeti koliko km pretečem. Zdaj, ko bi rada postala hitrejša, pa pulzer zelo manjka. Tako da razmisli, kaj si od urice želiš. Je pa tale zelo poceni v primerjavi z uricami z pulzerjem.
    Jaz se pripravljam na 21Km (sem tekla že ene 5x), vendar nikoli pod 2 uri! Na 42 km pa nekoč, ko bom hitrejša :).
    Do LM je še dovolj časa, tako da kr pogumno!

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!