"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

ponedeljek, 12. september 2011

Retuširanje

Enkrat na morju se z  Manimejkerjem pogovarjava o letih in nekako med vrsticami razberem, da on se pa ne stara. Ali pač,  da zgleda mlajši kakor dejansko je. Ha, ha, ha!!! Pa takih je kar nekaj okoli mene! Teh,  ki se "kao" ne starajo. Pustimo jih v iluziji, sej se bejbe na naslovnica Cosmopolitan-a  tudi ne. O tem malce kasneje! Enim se seveda bolj vidi, drugim manj.  Jaz sem včasih povsem presenečena, ko punce listata po svojih albumih  in na kaki fotki ugledam sebe.  Poleg tega, da dokaj pogosto spreminjam barvo in dolžino las, so spremembe tudi drugače vidne. Itak pa, da se v sebi še vedno počutim enako.

No in ker stvarem rada pridem do dna. Sem Manimejkerju naredila hiter retuš fotografije, kjer se oba pošteno smejeva. Za večji kontrast seveda (gubice okoli oči in ust so očitno številčnejše). Na Macu imaš v I-Photo retuširni čopič in v nekaj sekundah polikaš gubice,  kako pegico, mozoljček, znamenje, karkoli že. Povabim ga k ekranu in nato stisnem gumb Undo. Kako je bil presenečen! :) Tudi v Photoshopu se to naredi v parih sekundah, tako še malo bolj profesionalno. Za moje pojme precej NENARAVNO.

No zdaj pa k revijam. Včasih sem kupila,  za na morje kako revijo, zdaj ne več. Vendar kljub temu opažam čedalje večjo photoshopiranje, že v samem mimohodu mimo trafike. Na naslovnicah so 50 letnice enako zlikane, kot 19 letnice. Pa kam to pelje? Pa ne samo zlikane, še telo imajo vse na enak način oblikovano.


Evo sem naredila eno hitro retušo, kar na sebi. Tako, ki ti vzame največ tri minute. Mislim, da je razlika očitna.  Sem iskala kako fotografijo  z neta. Konec koncev, pa sem svoje fotke že objavila na blogu in resnica je pač taka kot je. :) Lahko se zlikam  na vsaki fotki, vendar dokler ogledalo še nima photoshop programa, je vse precej nesmiselno. :)))
Pa lep začetek tedna vam želim!

4 komentarji:

  1. Ni treba ugibat, na kateri si lepša!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni se zdiš na sliki fajn in zadovoljna, to pa je več vredno kot vsako retuširanje.
    Tiste zunaj retuširane pa so ponavadi notri bolj prazne :) Z nečem se pa človek pač mora ukvarjat, če ni vsebine, ostane samo pakunga.
    V živo se ne poznava, pa vseeno upam rečt, da ostani, kakršna si. Rada berem tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidim, da se bere drugače kot je bilo mišljeno! Jaz tudi mislim, da je zadovoljstvo tiso ki diktira sliko in brez skrbi retuširanje mi ni blizu. Veliko bližje so mi napake ali nepravilnosti.
    In ja Sonja, retuširanje je sam pakunga pa še vse so pol iste. Že make-up je ena vrsta pakunge, sam ta mi je bolj sprejemljiva.
    Mal mi je tud tale zapis dal mislit. Me je kr nasmejal!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sem šla prebrat zapis :)
    Jaz pa se zadnje čase dostikrat zalotim, ko začnem dečvi razlagat: ko sem bila jaz majhna.. mlada.. (dodaj, kar hočeš).. in se sproti po tihem vprašam: Sem že stara??? Se mi je včasih zdelo, da so samo "tastari" tako začenjali stavke :) Bistvo je, da sem zadovoljna sama s sabo (ja, vračam se k zadovoljstvu), pa kakorkoli so že daleč tisti datumi, ki sestavljajo EMŠO.

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!