"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

ponedeljek, 22. avgust 2011

Rabeljsko jezero

V petek sem se se z novo pečeno mamico dvojčkov podala na Šmarko. Po čudnem naključju sva tam srečali skupno prijateljico. Jaz sem izdala načrt, da grem v soboto najverjetneje sama v hribe (imam prost dan) in malo pred tem sem se hvalila, da sem se vrnila iz Vassilikija. Seveda  sem vedela, da je to glavni hobi Managerke zadnjih nekaj let. Povabila me je  na Rabeljsko jezero, tako na izlet All inclusive. Surf oprema od A do Ž, prevoz,  pa še inštrukcije. Sej bi bilo res noro, da bi ponudbo zavrnila in v vročini lezla v hribe.


 Prvič sem slišala za Rabeljsko jezero. Pihalo je bore malo, vendar je narava prekrasna. Podobno Bohinju, sam mogoče bolj tiho in gore okoli so čudovite. Tele Rabeljske špice ali Cinque punte po italijansko  so me očarale. Vsaj pol ure sem prebila na netu, da sem našla uradno ime za njih.
Debata je tekla od trenutka, ko sem se usedla v avto, se za trenutek prekinila, ko sva bile na vodi (jaz sem kljub slabemu vetru uživala) in se nadaljevala do izstopa iz avtomobila. :)
Seveda me je zaneslo tja kamor menda zanese začetnike, ampak sem se s pomočjo "inštruktorke" izvlekla in se vrnila na sam start. Fotk je bore malo in te ki so,  imajo premalo svetlobe :(. Ob vseh  temah in debatah sem pozabila na fotkanje.
Ne srečaš vsak dan takega človeka, ki ti ponudi čudovit dan v naravi z All inclusiv opremo in surfarskimi nasveti. Marsi svaka čast in hvala za res čudovit dan.

4 komentarji:

  1. Rabeljsko jezero je res cudovito, v vseh letnih casih. Nam je poznano, ker cez Predel hodimo v Bovec k sorodnikom oz. na Kanin smucat tu mimo. Riba

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaaaaaa, pa mal naprej je super izhodišče za turno smuko ... hihi, pravzaprav jih je v dolini kar nekaj :)
    Lepo, da si uživala. Si pa ne predstavljam, da bi tam v dolini prav hudo pihalo, k je tko zelo zaprta ... seveda se lahko motim, ampak v živo konkretnega vetra tam res še nisem doživela.

    OdgovoriIzbriši
  3. Baje da ob lepem vremenu piha na teremiko in da je super, ker je jezero gladko kljub vetru.

    No po vajinem priporočilu si ga bom zagotovo ogledala še v zimskem času. Čeprav v tej vročini težko verjamem, da zima sploh obstaja:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Pa kaj je zadnje čase? :-)
    Vsi lezemo k Rabeljskem. ;-)
    MI smo se vanj tako zaljubili, da smo preživeli dva minula vikenda ob njem.
    In ja, očitno popoldne zapiha, saj je bilo vedno polno surfarjev... mi smo pa zmaje spuščali :-)

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!