"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

petek, 19. avgust 2011

Jonsko morje IV

Prednost ladje je tudi, da smo vzeli s seboj svoj avtek in tako smo lahko poljubno raziskovali plaže. Vsak dan se nam ni ljubilo, vsak drugi dan pa zagotovo.
Na Z strani otoka so plaže z drobnim belim peskom in belimi kamenčki.  Manjši minus je, da se je  navadno treba spustiti po številnih stopnicah in nazaj grede seveda vzpeti. Tudi 370 stopnic smo našteli :).  So pa plaže sanjske. Na nekatere vozi ladjica. Tako na kako uro strese sveže kopalce in pobere že pečene.  Ena iz med takih je bila meni najljubša. Imela je celo skale primerne za plezanje in seveda za kasnejši skok ( res globoko dno). Tu smo se potapljali. Jaz  najmanj, naša najmlajša, pa se je izkazala za pravo malo sireno. Mislim,  da bo letos s plavalnim tečajem nadaljevala.











Ko se je bližala polna luna se je vreme malo poslabšalo in na Z strani so se valili prav hudi valovi. Taki pravi surfaški in prav dobro smo se nazabavali z  Hello Kitty desko. Manimejkerja je  Mitch Buchanon wannabe spodil iz vode, ker so valovi postajali previsoki.  Dejal je, da je slab zgled drugim in otrokom. Meni se je zakolcalo po pravi surferski deski (bo res treba diplomo spacat).  Ampak tudi tale vožnja po peni je bila lušna.  Res čudno, da nismo videli nobenega surfača (takega z desko) ob tako pestri športni ponudbi. Kasneje v lagunah so bili pa Wind surferji in Kiterji v takih valovih, da te k'r v želodcu stisne (žal nimam fotk- crknila baterija).












1 komentar:

  1. Dobro idejo za naslednje leto si mi dala... Z AVTOM na grški otok! :)

    p.s.: prav luštno je kukat tvoje slike :)

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!