"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

sobota, 12. marec 2011

Januar, Februar, Marec

A gre vam tudi tako hitro, kot meni?
Mi smo letos že kar veliko praznovali. Najprej nečak (6) , nato brat (42), pa tašča (45 :) 54), jaz (35) no, pravzaprav bom drugo leto praznovala svoj 9. rojstni dan. No in zdaj čaka lumpa na svoj veliki 7. rojstni dan.
Odločili smo se, da dobi novo kolo ker je 16 col absolutno premalo za našo dolgonogo prvošolko. Seveda sem surfala pa brala, pa klicala in nekje na gorenjskem našla ustrezno 20 colsko kolo. Beri, moralo je zadovoljiti mojim zahtevam in biti ustrezno lepo v Lumpinih očeh, pa še cena je bila ugodnejša od ostalih ljubljanskih ponudnikov. Vse je kazalo na Happy End in ko sva prišli do trgovine se je odvila povsem druga zgodba! Kolo je bilo za našo Lumpo ravno pravšnje, tako prav, da vprašanje koliko bi ji bilo prav, še drugo leto. Zato so mi ponudili 24 colsko kolo. Že na uč sem vedla, da to ne bo ugodno:(. Saj se z večanjem kolesa, povečuje tudi število prestav in ustrezno tudi cena. Lumpa se je vozila po dvorišču trgovine in se smejala, medtem ko si je  mama razbija glavo z vprašanjem : Kje vzeti in kaj kupiti?
Manimejker je telefonsko svetoval, da se odpeljem še do ene trgovine, še bolj na gorenjsko, kjer sem pred leti kupovala svoj Family-bike in morda imajo tam še kako 24 colsko kolo, ki mi bo bolj dišalo. Seveda so imeli tudi druga 24 colska kolesa, vendar so bila prevelika.  Šment! Zmenila sem se za gotovinski popust, prosila za do montažo blatnikov in kupila res lepo kolo. 


Poleg vsega je bil največji šok, da je Lumpa že tako velika, da je to zadnje otroške kolo, saj naslednje je že odraslo! So nam pa poleg kolesa podarili  tole knjigo. Otroških jim je namreč zmanjkalo. Še dobro!



Tako so me vsaj malo potolažili z mamljivimi slikami in recepti. Komaj čakam na paradižnik in vse dobrote, ki pridejo s pomladjo!
P.s.
Danes sem posadila svoje prvo balkonsko cvetje, narcise!

3 komentarji:

  1. Vse najboljše, Tina. Z malo zamude pa vendarle.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, človek bi mislil, da bodo trgovci, glede na recesijo, bolj razumski.
    Vseeno, če se tvoja Lumpa rada vozi s kolesom, hvalabogu. Otroci se zdaj čisto premalo ukvarjajo s športom.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Sandra, Hvala in enako želim!:)
    @Saša, Res ne vem kaj je tem kolesarskim ponudnikom v Lj, samo jaz res nimam dobrih izkušenj. Glede vožnje s kolesom je pa tko, da smo prej imeli eno tako lušno pot čez Tivoli in se je od 3 letja dalje s kolesom vozila v vrtec, zdej to ne bo potrebno. Se pa veselimo, manjših kolesarskih izletov, ko mlajša osvoji malo več poslušnosti:).
    Otroci in šport je pa precej povezan tudi z strarši in šport :).

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!