"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

torek, 16. november 2010

Ni Ikea za šalabajzarje

Nismo se še selili! Pred dobrim mesecem sem prijateljema obljubila supertruper previjalno mizo, v kateri smo vse do sedaj hranili  oblačila naše zdaj že 4. letnice. Pa sem se odločila, da grem v Ikeo po kak predalnik ali kaj podobnega kar bosta kasneje punci potrebovali za igrače.
Kupila sem tale predalnik- shranjevalnik.


Nekaj luči, ki še čakajo na montažo.:) In kar na hitro sem se odločila za posteljo Malm, ki je manjkala  še v tem stanovanju. Po obliki, barvi, velikosti in ceni je ustrezala mojim zahtevam.
Da ne pozabim, odšla sem v italijansko Ikeo. Kar se mi zdi pomemben podatek. Saj se pozna ne-avstrijska organiziranost. Seznam, pa sem si naredila na angleški Ikeini strani, ker mi italijanščina ni blizu:). Za posteljo je pisalo, da potrebujem tri škatle in naložila sem vse  tri škatle. S seboj sem imela še mamo. Skupaj sva se odločili, da bo najbolje, če posteljo pritrdiva na streho, glede na to, da imam od poletnega prevažanja seekajaka še vedno prtljažnik na strehi in gurtne v avtu:). Vse lepo in prav, vendar ko sva se zapeljali na avtocesto, se je ulilo. Super :(. Preden sem lahko ustavila, je bilo že vse mokro. Odločila sem se, da peljem do doma, pa kar bo pa bo. Karton je bil čisto moker. Stranice pa se ne srečo niso napihnile. Drugo jutro, začnem sestavljat  omarico in posteljo in Manimejker ugotovi, da manjka letvena podlaga. O.k.  Sam to morajo imeti tudi v vsaki naši trgovini s posteljami, oziroma ležišči. Manimejker se odpravi po Letveno podlago, jaz pa nadaljujem s sestavljanjem. Hallloooo, manjka mi  sredinjska gred. Brez tega ne morem sestavit postelje in kako hudiča lahko prodajajo postelje, brez vseh uporabnih delov. Jezna sem, zelo! Postelja je v bistvu sestavljena, vendar brez gredi je neuporabna.  Če jo sedaj razstavim, ne bo nikoli več dobro držala. Pač vijake priviješ v iverko in to ne bo delovalo,  če jih spet odviješ in znova priviješ. V spalnici pa ni prostora poleg postelje še za jogi! O.k. Ikea je odprta do 20h zvečer in Manimejker pravi da žrebava. Usedel se je v avto in se odpeljal v Ikeo. Italijani mu zatrjujejo, da je to dodatni del  in ga je seveda do-kupil. Ob 22h je bila postelja sestavljena.
Na angleški strani Ikeje piše, da je sredinska gred in letvena podlaga vključena v ceno, le da je zapakirana posebej. V Italiji, pa kot kaže temu ni tako!
To pa še ni vse. Že prvo noč je M. skoraj padel iz postelje. Stranice, ki držijo letveno podlago  so zelo ozke in pri premikanju, se letve premaknejo in padejo dol. Še bolj sem jezna. 
Odpravila sem se v Merkur, kupila samolepilne letvice za nadometno elektriko, jo nalepila na sredinsko gred, tako da imata letveni podlagi manj manevrskega prostora in zdaj postelja deluje. Vendar me je stala precej več kot sem mislila:(.


 So pa lončki za puding, prav supertruper retro.:)

13 komentarjev:

  1. Ja, to je pa Ikea oziroma iverka. Jaz pohištvo samo še iz polnega lesa po naročilu pri mizarju ;) Dražje, a kvalitetneje in točno po mojih željah.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kristina to je vse res.
    Ikea je pohištvo narejeno za severnjake, ki najemajo prazna stanovanja jih poceni moderno opremijo in po treh letih, ko se selijo, jim ničesar ni žal preč vreči.
    Je pa moja kritika bolj letela na nesložnost trgovin (glede cen in vsebine), kot na kvaliteto izdelkov, za katero vem da niti približno ni prfektna.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajej. Midva sva tudi kupila eno zelo majavo posteljo v Ikei. Vsak drugi dan se nama je vse udrlo ... in to sredi noči. Dokler ni M vsega še enkrat prišraufal malo posvoje. Zdaj drži.

    Sredinsko letev sva dokupila, ker slučajno znam italijansko in nama je to povedal prijazni stric na informacijah. Sicer bi tudi midva ostala brez.

    Uf, upam, da bo ostalo pohištvo bolj uporabno in solidno.

    OdgovoriIzbriši
  4. No Sandra vidiš Ikea je za poliglote:)))

    Men so v Ikeji všeč te organizacijske škatle in regali, pa kakšen kos tkanine, za vse ostalo sem pa bolj skeptična.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja, se strinjam, Ikea je samo za določene artikle.

    In pozabila sem dodati, da so tiste skodele zelo zelo lepe.

    OdgovoriIzbriši
  6. Mi smo kupili pohištvo Mammut za tamalega. Pridemo dam, mož vse sestavi, manjkajo letve. Kličem v Lesnino, Merkur, kaj vem kam še vse - itak, da nimajo. No blo druge, se je mož vsedu v avto in odpeljal nazaj v Celovec. Najbolj na živce mi gre, da nikjer na piše oz. da ti nihče ne pove, da so popsebej pakirane ion da jih je potrebno dokupit. Postla pa sicer dobr drži.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja jaz sem ugotovila, da je poleg razlike v cenah, tudi razlika v vsebini.

    Na spletu piše, kaj je pakirano posebej in je treba še dokupiti ali pa le dodatno vzeti!

    Tko da naslednjič, ko si doma sestavlajam seznam, ga sestavljalam na avstrijski ali pa italjanski strani in si pomagam s spletnim prevajalnikom. Tko bo pomoje še najmanj zmede:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Hja....punce, mene je prijateljica opozorila, da je pri nakupu postelje v Ikei potrebno kupiti tudi latofleks, če hočeš, da se prilega in drži kot pribito - nobenih težav! Predvidevam, da ste ve kupovale samo ogrodje.
    Kar se pa pohištva tiče.....sama sem otroku kupila masivno posteljo (hemnes) v Ikei in je super, cena pa kljub temu nizka glede na naše tržišče...treba je "zdravo" nakupovati v Ikei, vse se ne splača.
    Sama imam izkušnje z zelo dragim masivnim pohištvom, od mizarjeve postelje (ki je edina izdelana res samo iz polnega in lepljenega lesa), masivne Paron dnevne sobe, mega drage italijanske masivne kuhinje v podeželskem stilu, do masivne jedilnice... In veste kaj: nič od tega ni bilo vredno denarja, kot sem ga za to porabila. Kaj pa je masiva? Samo fronte, iverka je še vedno sestavni del vsake postelje in omare in je vse isti problem, kot Ikea varianta. Šalabajzerji so vsi navedeni proizvajalci, ki jih imam v svojem domu. Od Ikeje pa je znano, da dobiš toliko, kolikor plačaš...saj če hočeš kvaliteto, je tudi v Ikei cena za kvaliteto visoka.

    No, hočem rečt, da ne obupujte nad Ikeo, nekaj pohištva se pa sigurno tam res izplača...

    Vladka

    OdgovoriIzbriši
  9. Vladka pozdravljena.
    Glede na to, da obnavljam stanovanje mi je beseda Šalabajzer še kako blizu:)))

    Jaz nad Ikeo nisem še obupala;). Sigurno pa sem se kaj naučila in ja, se strinjam, za ta dnar je to to.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ista scena tud v Avstriji, s to gredjo. Zanimivo, da pa letve niso sedle dobro gor. Midva sva jih tud imela od prej, pa super funkcionira. Kar se pa tiče kvalitete in to ... iverka je iverka, al v Lesnini, DanKuchen al Ikea. Midva imava komplet stanovanje iz Ikee, za kuhinjo sem dala 2000 eur z masivnim pultom in vsa vodila so blum, predali nosijo težo 65 kg. Za ta denar kuhinje ne dobiš pri nas. Čez leta pa samo fronte zamenjam. Plus tega garancijo več desetletij. Drugače so pa zlo kooperativni, meni so brezplačno dostavili samo en front od ene omarce. In kar nekaj robe sem že vračala in menjala, vedno vse bp. Govorim pa za Avstrijo.
    Najboljš pr njih so pa torte. :))

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja tole za kuhinje sem pa jaz tudi že slišala.

    Za torte pa še ne! Morm preverit :) NUJNO!

    OdgovoriIzbriši
  12. No, sej torte niso ravno klasične torte. Men so všeč, še posebej pa eno pecivo v kockah, z jogurtom se mi zdi. Majo vse to zmznjeno, tam ko so blagajne. http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/eating/16260?pageNumber=6

    OdgovoriIzbriši
  13. Imam spalnico hemnes in kopalnisko pohistvo hemnes in sem zelo zadovoljna. Masiven les,ki ga lahko imas leta,postelja z njihovimi letvami,ki so kot vlite ,ves material prilozen ,tako kot je treba. Kupljeno v celovcu in cenovno zelo ugodno.Rada kupujem v ikei,tam dobim tudi kaksno idejo,ko si ogledujem lepo prezentirano pohistvo in izdelke. Potrebno si je narediti plan,si vzeti cas in si lahko opremis prostor tako lepo,da se se sam sebi cudis,ko pa vidis poglede prijateljev,znancev,sorodnikov,pa si to samo se potrdis. Zana

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!