"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

nedelja, 14. september 2008

Nedelja, prokleta nedelja...

Parni Valjak, če se ne motim.
Evo, zlikala sem. Oprala tud, kar večino. Skuhala. Druzga pa nč pametnega. V zaostanku z opravili sem vsaj za kak teden. Nekje pa tud dlje, npr. še zdaj nisem uredila fotografij z dopusta!

Tečem še kar, bolj kot s tekom in pripravami, pa se v zadnjem času, ukvarjam z ekologijo. Trenutno še bolj v glavi, seveda pa tudi v manjših dejanjih. Tako sem prejšni teden nabavila neka nova eko čistila in bila zelo zadovoljna.



Včeraj, pa sem kupila tri aluminjaste stekleničke. Eno zame in dve za moji čebeli. In sicer mi gre na živce, da skos kupujem plastenke in tako svinjam s to plastiko. V resnici najraje pijem vodo iz pipe, pa še poseben luksus se mi zdi, da to lahko počnemo. Vedno, ko grem na tržnico se drenam poleg turistov in močim kljun ob vodnjaku s pitno vodo. Vendar ker povsod ni pip in vodnjakov je bil potreben tudi nakup. Kupila sem nam klik SIGG aluminjaste stekleničke. Stekleničke so baje neuničljive in seveda eko frendly in recyicible. Imajo pa tudi miljon potiskov in so hkrati nek modni dodatek. Zase sem kupila tako z neaktivnim pokrovčkom na sliki, saj jo tako lahko pripnep na plezalni pas (joj kje so ti časi in te skale), za punci pa sem vzela z aktivnim pokrovčkom, da se lažje nalivata (rezultat = mokra postelja).
Švicarski proizvod. Sprva sem bila fanica švicarske blogerice, ki je mimogrede velik patriot in tako velik ljubitelj domačih proizvodov. Zdaj pa opažam, da sem sama čedalje bolj navdušena nad švicarskimi izdelki. Upam, da mi bo naš eko smetnjak za nakup hvaležen.

2 komentarja:

  1. To o steklenicah me sicer prav nič ne zanima (se opravičujem), se mi je pa zdel zanimiv prvi del, kjer praviš,da si z gospodinjskimi opravili en teden v zaostanku. Zdi se mi skoraj nujno, da te spomnim, da je to morda zato, ker si:

    a)pozabila, da zdaj tudi ti, tako kot tvoj zunajzakonski partner, hodiš v službo in si je potrebno gospodinjska opravila delit
    b)pozabila, da zdaj hodiš v službo in si lahko plačaš čistilko, ker se ti ne da vsak dan ukvarjat z inštruiranjem zunajzakonskega partnerja, do sedaj nevajenega gospodinjskih opravil
    c)ker misliš, da moraš hoditi v službo in opravljati vsa gospodinjska dela, ker je tako rekla tvoja mama, ki ji je tako rekla njena mamma, kateri je tako zabičala nejna mama...In ker si se seveda rodila priviligirana, z vgrajeno ljubeznijo do in vsem znanjem o gosp. opravilih.

    Je za razmislit. Zdaj pa hitim. Iz službe domov pucat :)
    Poljubčke in pozdravčke.

    OdgovoriIzbriši
  2. Nič se ne opravičuj, nehi skos s temi plastenkami smetit!!!
    Drugače pa hvala za skrb glede gospodinskih del. Vendar je v praksi žal pač še tako, da perem in likam pač čisto rada, vendar pobere veliko, veliko časa. Pucam pa malo manj rada, sem pa zoprna, in ni kar vsako pucanje o.k. Sam pol sta pa tu še kuhanje in nabavlanje špecarije , ki sta blazno potratna, kljub temu pa se mi zdi, da dvakrat na teden pa že morm kej skuhat (to je tisto kar sem prinesla od mame)in seveda tudi kaj dobrega pojest. Če pa pošljem mojega izvenzakonskega partnerja v šoping, je pa itak katastrofa! Najvažnejše stvari pozabi, kupi tako ali tako najdražje, povrhu vsega pa še zanič. Torej, rešitev ni tako enostavna. Mercator.net mi je že v pomoč, vendar žal, kot tudi sama veš, je ponudba prešibka!!! Torej do nadaljnega, bom še malo jamrala!

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!