"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

ponedeljek, 12. november 2012

Delovni vikend :)

Pa je bil spet en vikend v smislu :” KAJ MI JE TEGA TREBA? ” Lumpi sem namreč obljubila torto  Angry Birds. In ker sem se lansko leto namučila s smrkci in tičino maso (nič me ni izučilo), sem si letos zamislila cake popse v stilu Angry Birds-ov. Ali pa zgolj take male biskvitke na torti...  Vse bi bilo lepo in prav, če bi  že kdaj v življenju delala z belo čokolado. Lumpa se je javila za glavno pomočnico. Ta-velika je  bila namreč celo dopoldne na Coder Dojo in naredila igrico. Midve pa po nakupih. In nato pri peki. Spekli sva dve pecivi. Eno za torto in drugo za mala peciva in vmes še pripravili kosilo. Že kosilo se nama je zalomilo, no bolj meni, kot lumpi. Pa kako lahko zamočiš lazanjo? Vse je mogoče! 
Nato sva naredil kroglice, dokaj uspešno in topili belo kuverturo. Nikakor se ni hotela lepo stopiti in ko sem stisnila barvo, se je sesirila. Ponovim postopek, ta se je lepše razpustila vendar v stiku z barvo se je zopet sesirila. Obupana brskam po netu in povsod navajajo, da je ta bela kuvertura v 6 kockah najslabša, da bi morala imeti Mannerjevo kuverturo. Torej druga polomija dneva. 
 Imam navadno rjavo kuverturo in poskusim s to. Nič ne bo s ptički na palčki in z Lumpo naribava malo čokolade in poiščeva še kokosovo moko in rešujeva situacijo. Lumpa mi je hotela biti malo preveč v pomoč in glede na polome sem bila že malo obupana, zato sva se zmenili, da jih ona le posuva in namakanje v kuverturo prepusti meni. Na koncu sploh ni izpadlo slabo, za prvič. Samo z jeznimi ptički, pa nimajo nobene veze.

Torej torta se bo mora spremenit v pujska ali pa ptička. Na koncu sem  jo rešila tako zelo na hitro, da sem zarisala jeznega ptiča s čokolado in pobarvala z obarvano smetano. Za rdečo barvo se moram zahvaliti sosedi, ker te je meni zmanjkalo, že pri zasirjevanju čokolade. Lumpa je bila zadovoljna. 

Sem pa Manimejkerju zabičala, da naj me drugič opomni naj ne pretiravam, ker me je glede na hormonsko ne-ravnovesje ( tisti dnevi v mesecu ) vmes dajalo precej slabo razpoloženje ali OBUP. Mar bi nardila dve torti in šla v Mullerja po dve vreči bombonov in jih potresla po torti. Seveda bi lahko cake-popse tudi naročila, tule. Vendar potem ne bi mogla pisati te zgodbe in se v soboto  ob neuspehih smiliti sama sebi. :) 
Nas ta mesec čaka kar še nekaj pestrih praznovanj, kaj pa vas?

7 komentarjev:

  1. Vse najboljše Lumpi, mamici pa tudi. Na slikah izgleda fajn ... čisto nič PMS-ovo ☺

    Naš vikend je bil tudi pester (beri predvsem naporen - danes bi rabila en vikend, da se spočijem) pa kljub temu še nisem mimo s sinovim RDjem. Zaradi usklajevanj takih in drugačnih odsotnosti bo najbrž trajalo cel mesec in bo lovil že naslednje v vrsti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala enako, za rojstnodnevne čestitke!
      A taki veliki fantje še praznujejo? :)

      Izbriši
    2. Veš da, saj taveliki tud praznujemo ... samo v določeni zasedbi mami nima več kej zraven iskat :D

      Izbriši
  2. O ful dobro. :)

    To je to, bolj ko se trudiš slabše je, ampak tebi je super uspelo, ne tako kot meni lani(http://anitamazgon.blogspot.com/2011/05/praznovanje-2.html). Katastrofa, ampak otroci so bili tudi takrat zadovoljni. To je pa itak glavno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma a veš Anita, en un dan, ko se ti domine podirajo že pri 5. ti bi jih pa 50 postavil!
      Sem si prebrala. :) In ja, mame včasih res preveč kompliciramo. Sam mojim otrokom je res fora, da jim mama naredi torto, pa še vedno sta ful ponosne. Pa tudi torto jesta, ker same izbirata okuse in ker je bila od nekdaj doma narejena, večina otrok jih bojda ne je. Tko da trmasta kot sem, bom tudi tole belo čokolado naštudirala :).
      Aja ta velika bi imela pa macrone:)))

      Izbriši
  3. Šparova kuvertura se lepo topi, nisem pa še preverjala, kaj se zgodi, ko ji dodaš barvo. Cake pops pa tudi mene mikajo, vedno bolj :o)

    Domače torte so pa itak nujne. Pri nas sem jaz zadolžena za to zadnja leta, prej je bila pa mami. Jabolko ne pade daleč od drevesa :o)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem brskala po kulinariki (forum) in tam prisegajo na šparovo kuverturo. Moram preizkusit.
      Hvala za namig ;)!

      Izbriši

Veselim se tvojega komentarja!