"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

petek, 24. avgust 2012

"Čist Blond"

Lumpe sta staknile eno supertrupen nadležno virozo in kašljata že 14 dni skupaj. Mala le en teden, velika pa res že dva. Tako, da kakih večjih podvigov si nismo zadale, saj ju nočno in jutranje kašlanje precej utrudi. Vsak dan kaki manjši opravek, potlej  pa veliko igre mal kuhanja, pa mine dan.
V začetku tedna smo se tudi odpravile po šolske potrebščine. Med vsemi papirji izbrskam kup papirjev, ki jih je večja prinesla iz šole in še manjši kup, ki smo ga dobili na informativnem sestanku za prvošolko. Od tu vzamem dva lista in se zapeljemo k "sosedu",  da opravimo več stvari na enkrat. Prodajalki ponudim dva seznama, vzame le enega (tistega za 1. razred), pravi da si drugega naberem sama. Ja že, kaj pa učbenike? Ja gospa, na temu listu so samo potrebščine. Aha!? Tokrat le pogledam list in res so le potrebščine! In torej kje je ta famozni seznam za učbenike??? Nabavimo kar lahko in punce doma veselo zavijata, oziroma lepita etikete in ovijata barvice in vmes ugotovimo, kaj še potrebujemo. Ker recikliramo izbrskam iz papirnatih smeti še seznam učbenikov in si ga pripravim na mizo. Čez kak dan dobim mail od mame sošolca starejše lumpe, da njen sin ni dobil nobenih seznamov, oziroma da jih pač nimata in bojda jih tudi na netu ni. Zopet iščem seznam učbenikov in ga ne najdem, brskam po reciklaži in  najdem še enega (zdi se mi popolno normalno, da smo jih dobili več),  poslikam tega in še tistega s potrebščinami in pošljem. Zraven pripišem, da potrebuje oba, da ne bo izpadla blond kot jaz :).
S tem drugim seznamom se danes odpravimo kupit še preostali del učbenikov. Prodajalki oddam seznam in čakam da mi nabere. Ko mi prinese kup, starejša Lumpa pravi, da so enaki kot od mlajše. Oči so mi skočile na peclje! Ugotovim,  da sem včeraj preslikala in danes prinesla s seboj seznam za učbenike za 1. in NE 3. razred. Sploh ne morem opisat jeze, ki se mi je nabirala v glavi. Najverjetneje
  se mi je kadilo iz ušes! Pa sej to ni res! Ker je druga mama omenjala, da jih ni na netu se v trgovini sami do seznama nisem mogla dokopat.
Odšle smo v trgovino poleg po živila in kupila sem si blond barvo za lase in trenutno se barvam :). Seveda mi to ne bo pomagalo, do učbenikov, počutje bo pa zagotovo boljše!
Poleg tega najbolj blond kot sem lahko, od telih blond pakiranih barv je temno medena. :) Tako da dragi Manimejker, da se ne boš preveč nadejal, da boš doma našel platinasto blondinko. Doma boš našel le razočarano mamo, brez vidnega naglavnega narastka, ki piše tole zgolj zato,  da ji bo v opomin, ko bo ta velika Lumpa (ta je ta zmedena) iskala kako stvar ali pa kaj pozabila, da malo manj norim in se malo več smejim. Smeh je veliko bolj zdrav kot pa jeza.

5 komentarjev:

  1. Zakaj se meni tvoje življenje zdi brez težav, še kadar imaš težave :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. JA sej o tem govorim :), vse je stvar percepcije;)

      Izbriši
  2. Hehehe, a boš kakšno fotko pokazala? A veš, ta teden je na splohšno čuden, vsaj druga polovica tedna, vsaj zame :o Če še vedno nisi našla seznama, se priklopi na tole stran http://www.emka.si/sola poišči svojo šolo in poišči tisto, kar je šola prijavila kot potrebno.
    Odkar obstaja tole, pri nas vsi seznami v startu romajo v star papir ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nč slike, jutr se me da v živo in živo videt v Bohinju :)!
      Sem v resnici mal žalostna ker sta lumpi bolni, zunaj pa tako noro vreme, bi komot kam skočile če ne bi revce tko nabijale.
      Hvala, sem že našla na šolski strani so vsi seznami učbenikov, ne pa potrebščin, ta seznam pa imam. Seveda bi to lahko opravla že v DZS:)

      Izbriši
    2. Ah šment, jutri moram z Gorenjske čist zares sredi dneva v Ljubljano :o torej ostaja za enkrat drugič :)

      Izbriši

Veselim se tvojega komentarja!