"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

petek, 1. junij 2012

Slabokrvnost ni zame :)

Pa sej se spomnite kako sem se izgovarjala, da sem slabokrvna pa utrujena pa depresivna pa...
No zdravnik mi je predpisal retafer, dve tableti na dan in to je to. No po kakih 4 mesecih jemanja ni bilo bistveno bolje, želodec me je bolel od tablet, da še hitrejše prebave niti ne omenjam. Počutje ni bilo nič boljše.  Ker pa imam okoli sebe razne alternativce in zdravstvene raziskovalce, mi je Miss Retro priporočila tale sprejček. Bojda je B12 dostikrat odgovoren za slabo absorpcijo železa iz prebavil. Prav tako njegovo pomanjkanje povezujejo z raznimi depresijami, paničnimi napadi in tudi pri migrenah zna nagajat skupaj z ostalimi B vitamini. Sama sem naletela še na tole železo, ki je sicer samoplačniško in v prosti prodaji, vendar mi ni povzročalo nobenih težav.
Torej kombinacija železa,  B12 in seveda še eko sokov z eko Chio semeni (ostali B vitamini) sem v slabih dveh mesecih prilezla do vrednosti 136 hemoglobina in 18,6 železa, kar ne pomnim, da bi kdaj prej imela.


Zelo sem zadovoljna, zdaj pa res sam še po nove supergice, ( nisem jih še izbrala) pol pa trening hitrosti.:)

14 komentarjev:

  1. Pomanjkanje B12 pri nevegetarijanki? :-) Pred kratkim sem v Wikipedii prebrala, da istočasno zaužitje železa v hrani in mlečnih izdelkov (iz kravjega mleka) povzroči, da se železo ne izkoristi. Zdaj špinačo & Co. vedno naredim s sojino smetano. Odkar sem svojo zelenjavco začela potresati s kvasom (začimbo iz kvasa z dodanim B12), je hrana še boljša, predvidevam, da kri tudi, ne bi pa vedela, ker nisem šla preverit (ni razloga).

    Pred kratkim sem pod člankom o migreni forumu (na guardian.co.uk) prebrala, da med najmočnejše povzročitelje spadajo snovi v prehrani kot tiramin, histamin, glutamat & Co. Nekdo je napisal, da je samo nehal piti rdeče vino, pa je bilo :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ob velikanski izčrpanosti,..izgorelosti je bila moja krvna slika super top, le holesterol je bil hudo pod mejo, kar pa doktarje sploh ni brigalo,..Da bi se izognila kemiji,.. sem poskusila še s kombušo, ki vsebuje tudi veliko vitaminov B skupine. Kmalu sem bila Ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja o kombuši slišim same dobre stvari. In jaz čedalje bolj verjamem v te naravne stvari kot kemijo.

      Izbriši
  3. Alcesa če mene vprašaš nisem vegetarianka, če pa mojega zdravnika vprašaš pa sem. Dejstvo je da si nisem šla izmerit B12. Dejstvo je da sem se še preden sem imela otroke bolj vegeterjansko prehrenjevala kot ne in že takrat imela težave z železom. Dejstvo je, da sem imela načete zaloge železa in ne samo trenutno pomankanje. Vsekakor sem prepričana, da je razlog v prebavi, ker se je le ta tudi zdaj umirila.
    Nisem sigiurna kaj mi je pomagalo iz zagate, zagotovo pa nadaljujem s sočenjem, pa da vidimo kak pridem.
    Kar se tiče migren pa berem zdaj http://gersonovaterapija.si/?page_id=69, bojda je prva sebi s taisto terapijo odpravil migreno, nato pa po naklučju odkril da ozdravi še druge stvari. In ja rdeče vino je strup za migrene, pa pršut tudi:(

    OdgovoriIzbriši
  4. Ej, pri meni B vitamini (v kompletu) delajo čudeže. Službeni del prijateljev se mi sicer smeji, da sem menda rabila samo razlog, da mirne duše popijem pivo ali dve ... ampak kakorkoli obrnem, sem, odkar se načrtno futram z B-complexom (in magnezijem), čist drugačna. Ob trenutni stopnji stresa bi se še kakšno leto ali dve nazaj najbrž popolnoma sesula, da o migrenah sploh ne govorim ... trenutno pa kar nekako furam in imam filing, da še ne bom pregorela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja pivo sem imela jaz tudi zmeraj za izgovor, ker ga imam rada, vendar mi zdej redno naškodi in se ga izogibam :(.
      Magnezij pa tud pijem, ker nič ne plezam.:) Trenutno se mi približuje čas migrene in se ful pazim, da me ne useka. Bomo videl, če mi rata!

      Izbriši
  5. Se mi je zdelo, da zadeve kar poznaš, ja (glede migrene), pa tudi, da imaš najbrž precej omejitev glede hrane ... Izogibanje kemiji se mi tudi zdi pametno, dokler se da. Tudi jaz se nalivam z mineralno vodo z magnezijem in brezalkoholnim pivom, ipd., poleg športa, ker bi drugače res bilo težko ... Previdno z Gersonom ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja tale Gersonovo terapija je zame bolj teorija. Nabiram nove ideje. V knjigi je precej resna dieta, pomoje res primerna za rakave bolnike pod strogim zdravniškim nadzorom. Pa sama tudi mislim,da gre pri meni za neko kombinacijo hrane, hormonov in fizične obremenitve. Predvsem, ker me vedno zateguje v ramah in križu. Zdej bom zopet mal z masažami poskusila, pa da vidmo kam pridem.

      Izbriši
  6. Spomnila si me na izjavo nekega fizioterapevta: v ramenih se zaradi stresa nabira kislina, potem pa bolijo. (mene ob preveč napora tudi zateguje v ramenih, ma potem vedno delam neke svoje vaje za sproščanje - povedano drugače, maham po zraku. V svoji lastni pisarni. Stiskam pesti, si masiram ramena, kar sama. Sam naj me kdo poskuša opazovati! :-))

    (mal te načvekavam, to je vse :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mene zanima, s čim sočite? imate kakšno priporočilo? ker tudi mene vedno bolj zanima, pa sem zasledila zelo različna mnenja. hvala že vnaprej.

      Izbriši
    2. mene zanima, s čim sočite? imate kakšno priporočilo? ker tudi mene vedno bolj zanima, pa sem zasledila zelo različna mnenja. hvala že vnaprej.

      Izbriši
    3. S sposojenim navadnim sokovnikom. Seveda si želim supertruper sokovnika s polžastim nožom.
      Ampak sem hotela prve poskusit, če se meni to sploh da. Tako da šparam za boljši sokovnik. Saj sem enega zastonjskega že uničila. :)
      Mnenja so seveda različna, eni tudi raje blendajo. Pomoje je treba poskusit! Drugač ne gre:)

      Izbriši
  7. hvala za odgovor, mene tudi bolj mika sokovnik kot blender, gledala sem omego. zna veliko stvari. vse dobro in še naprej se priporočam za vaše prispevke. zelo rada "vas berem"..:-))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja Omega bi znala biti tudi moja izbira.
      Kar se pa prispevkov tiče, si nikoli nisem mislila da bom imela toliko bralcev. Me veseli, če kdaj kateremu izmed vas popestrim dan:)!

      Izbriši

Veselim se tvojega komentarja!