"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

sreda, 20. junij 2012

Ponedeljek, ki ni po moji meri

Vikend je bil poln nekih dogodkov, rojstnih dnevov, piknikov, pakiranja... Najmlajša se je odpravila z vrtcem na letovanje in v zadnjem trenutku je bilo treba se milijon stvari nabavit. Med drugim še kopalno brisačo in jo še olepšat. Brisače so namreč v tisti trgovini na vogalu nasproti name pod Konzorcijem 70% znižane in sem eno navadno priredila  plažno.

Pa še vedno mi delajo težave fantovska darila. Tole sva v zadnjem trenutku sčarali.;)

  In ponedeljek sem po oddaji deklet kar nadaljeval s tekom čez Rožnik, doma pa me je čakala takale malica.
 Muslije sem snedla že pred tekom, ker ne moram teči na prazen želodček.  Manimejker, ki sam res ni jutranji tip, se trudi sodelavce pripravit k bolj zgodnjim prihodom v službo in jim peče rogljičke. Fino ne?
Z Miss Retro sva se namenile v Škofjo Loko po pletenine. Prišla je pome s 5 dni "starim" avtomobilom in ob vse mogočih debatah sva hitro prispeli v Gorenjsko predilnico. Spet sem nakupila mnogo več kot sem se prvotno namenila, pa še bi če me ne bi že lakota meglila vid. Na poti domov obe toživa o lakoti. Jaz sem sicer že imela dva obroka Miss Retro pa je bila menda se tešča  (en stiroporček ne šteje) in ob vneti debati, kar na enkrat zagledam avto, ki se iz ne-prednostne ( najine leve strani) poda na glavno cesto. Zavpijem, stegnem noge in roke predse in v parih sekundah zaviranja se mi odvija marsikateri film. Bum! Si O.K. ? Vprašava eno drugo in Miss Retro je povsem mirna, jaz pa sem že v šoku. Stopimo ven, policaj je slučajno za  nami. Voznik drugega avtomobila že kadi in pravi, da prizna krivdo, ker naju bojda ni videl. Res je bilo,  da sem tud sama imela občutek da se je podal na cesto,  kot da sva nevidne. Nihče ni huje poškodovan. To je najvažneje! Papirji, policaji, debate, neprestano klicanje, pa policijo, pa na zavarovalnico, pa avto vleko...Vse skupaj se je pošteno zavleklo in ker imam vseskozi težave z vratom in glavoboli in sem  takoj po nesreči občutila spet boleč vrat, sem se popoldne odpravila še na urgenco. Kar sicer ne vem, če je bila najboljša ideja. Od vsega me sedaj najbolj skrbi, ker piše na izvidu, da na skeletu ni zaznati "svežih poškodb". Torej stare pa so, ali kako? Ah, bo že!
No danes je že sreda in zopet sem tekla. VROČE je in prav je tako!
Pa počitnice so tik pred vrati, se jih že veselite?

8 komentarjev:

  1. "sveže poškodbe" - zavarovalnice (vsaj pri nas) ne plačajo celotne odškodnine, če si na mestu, kjer imaš sveže poškodbe, imela tudi stare, ki bi lahko poslabšale tvoje stanje - krivec torej kao plača samo bolečine in poškodbe, ki jih je dejansko povzročil. Predvidevam, da je bila izjava mišljena tako - ni poškodb od nesreče (pa tudi drugih ne).
    Drugače pa: čestitam za še kar dober izid :-(, upam, da bodo "travme" čim manjše ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sej nekako v tem stilu je napisano sam sej veš ker skos hodim naokol s temi migren, ki mi prihajajo z vratu in ker se ne spomnim da bi mi kdaj koli prej slikal hrbet. Med drugim piše, da imam izravnano vratno lordozo (kokr vem to ni o.k.?)
    No ni mi hudga in ja tokrat se je srečno končalo!
    Kar se pa zavarovalnic tiče se pa nič ne spoznam!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne, odstopanja vratu niso v redu - pa če greš k ortopedu zaradi tega? Izravnana lordoza pomeni, da se tvoja vratna vretenca ne nahajajo v loku, temveč so v ravni liniji.

    (da nimaš izkušenj z zavarovalnicami, je dobra stvar, ker to pomeni, da ti ni hudega :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nimam jih ker sem bla bodi si prelena ali pa premalo vstrajna!

      Izbriši
    2. Grem spat, da ne bom vseh črk pojedla!!!!

      Izbriši
  4. ajej :(, sam da ni hudga, pa da bolečine kmal minejo...
    lp, Ines

    OdgovoriIzbriši
  5. Tina, iz najene desne je priletel Silvester...Jutri grem prvič okrog hriba ob šestih, tele večerno /nočne so ali še prevroče ali pa že pretemne in se tam po gozdu spotikam... Pa da vidimo, če preživim.
    lp, Retro

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!