"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

sobota, 30. junij 2012

1. teden počitnic

Moji plani so bili, da bom dopoldne vseeno kaj naredila, popoldne pa kako druženje, pa bazenček ali kaj podobnega. Hmmm, prve je kašljala mala Lumpa. Vrnila se je z vrtčevskega letovanja vsa sitna in jokava, da smo jo hecali, če so nam sploh vrnili pravo, ali so jo zamenjali  z nekim sitnim modelom. Preložila sem celo ceplenje, saj sem mislila, da bo zbolela. Zbolela pa je ta-velika. Zakuhala skoraj na 40℃. Pa sva se pogajali o Lekadolih, ona bi raje samo pesin sok. Čudni otroc, vam rečem! Tko je dobra tale pesa iz Zelenega zabojčka, pa še poletni abonma imajo, se splača pogledat. Uglavnem, pristali smo na Ospenu, ki je še vedno preogromen. In ga sploh ne spravi dol. Na koncu uspešno prešaltali na sirup in počutje je že mnogo boljše.
Seveda imam en kup šiviljskih projektov v pogonu, ki me pobožno čakajo, da jih dokončam. Bom ta teden, obljubim. Sem pa včeraj spekla 4 pite na en-mah.

Tri jagodno- jogurtove, ker me je sodelovka z Multipraktika d.o.o. ( no v resnici ga še nisva ustanovili, sam bi ga lahko) prosila, če bi jih spekla za njeno najboljšo prijateljico. Načeloma bi ji ona,  sam ker ni vedla, a bo že v porodnišnici, ali samo na poti tja, je mene prosila za uslugo. Naj povem, da mi jo je, kake tri dni preden je šla v porodnišnico, v vročini prinesla ob 10 h zvečer na pokušino. :)
 Manimejker pravi, da sem v bistvu hišnik, samo z malo bolj razširjenim repertoarjem. No saj na Multipraktik d.o.o, bi se ukvarjali prav s takimi deli.  Slogan pa: "You have a problem - we have a solution!" :)))
Prav v veselje mi je bilo speči tri pite, pa še hladilnik sem pospravila, da sem jih lahko notri zložila. Aja, ta četrta jabolčna je bila pa za nas, ker res ni fer, da cel dan neki diši, pol pa nekdo odnese dobrote, brez, da bi brbončice okusile tisto, kar je nos cel dan ovohaval.
Pa še v vednost, če se kdaj lotite peke večih tort in vam je pomembno, da so tortice vsaj na podobnih pladnjih, če ne že na enakih (jaz sem namreč sama oblačila kartone v peki papir), se jih da naročiti prek spleta.  Ja kdor nima v glavi, ima pa v prstih.
Upam, da ste jo kam mahnili,  mi bomo doma lizali rane. Jutri bom pa celo gledala nogomet, letos še nisem gledala cele tekme!

10 komentarjev:

  1. Super izgledajo!
    Upam, da boste kmalu zdravi (mi zbolimo non stop, ta poletje ne gremo nikamor!).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi smo že veliko bolje!
      Upam da vam vseeno uspe kak skok do morja, morje je zdravo:)!

      Izbriši
    2. Ja, bomo poskusili :) Vsaj za en vikend!

      Izbriši
  2. ej, sej ti ni treba cepit, si že kdaj pomislila na to možnost? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Urška, brez zamere, imam občutek, glede na pretekle komentarje, da še nimaš lastnih otrok. Naj ti povem,da je teorija daleč od prakse. TO ti lahko potrdi marsikatera mama.
      Cepljenje je v Sloveniji, po zakonu še vedno obvezno. Seveda pa se nekateri starši odločajo tudi za neceplenje svojih otrok in jaz nimam popolnoma nič proti temu.

      Izbriši
    2. jaz jih nimam, ja, ampak je pa ogromno mam, ki bi, če bi brale tvoj blog, enako napisale, ker jih veliko tako misli ;) pa ne samo misli, dejansko to tudi počnejo in je z njihovimi otroki vse kul. :) ampak ja, sej, vsakemu svoje :)

      Izbriši
    3. Urša hotela sem ti samo reči, da sem velikokrat mislila da bom odreagirala drugače, kot pa zdaj, ko jih dejansko imam. :)

      Diskusije o ceplenju in ne ceplenju pa niti ne mislim imeti. Meni je to podobno, kot da bi me nekdo prepričeval, da so vsejedci boljši od vegetarijancev ali obratno.

      Izbriši
  3. Uu, njami, dobro pite zgledajo. Jaz imam pa en kup borovnic in malin v skrinji, lahko bi kaj naredila. :)

    Ospen tablete so pa res prevelike, sploh za otroka!

    OdgovoriIzbriši
  4. Njami. Sveže in poletno izgledajo :). Jaz bi tudi imela nekoga, da bi mi pite in tortice pekel :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) jaz bi ti jo z veseljem, če bi bila tako blizu kot je moja sodelovka, pa seveda pri tebi poskusila kaj tvojega, ampak dvomim, da si tako blizu kot moja "sodelovka".
      Že dolgo razmišljam o druženju, kamor bi vsaka prinesla neko svojo sladico, potem bi se pa sladkali pa debatirali recepte in...

      Izbriši

Veselim se tvojega komentarja!