"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

torek, 18. maj 2010

Šaflanje

Naporen teden je za mano, pa ne samo zaradi vremena.
Vse se je začelo na lanskoletni deklišni. Deklišno smo organizirale kot del navijaške ekipe za fante, ki so se udeležili 23.triatlona jeklenih v Bohinju. Vreme je bilo porazno, vendar mi smo se kljub temu neznansko zabavale in prišle celo v časopis;). Takrat bodoči nevesti, ki ima vzdevek Zajkla, sem zašila pravi zajčkast navijaški dres s pom-poni. Prav luštna je bila;).



No in prav tam se nam je porodila ideja, da se drugo leto tudi dekleta udeležimo triatlona in sicer v štafetni zasedbi. In ker sta ostali dve kandidatki, bili že kar velikokrat na Adventure race tekmovanjih in ker jima tudi kakršnokoli športanje res ni tuje, nobeni pa veslanje ni blizu, sem se sama prijavila za veslanje. Hmmm, zakaj že? Ja mogoče zato, ker nimam gorskega kolesa in zato, ker je ena izmed sotekmovalk, res dobra tekačica:).
No to je bil cel uvod k prejšnemu tednu, ki je bil zaznamovan z tečajem veslanja na divjih vodah.
Mislim, da smo vse tri nameravale na tečaj, vendar je nesojeni kolesarki in srečni ženi preveč slabo;))). Tako da se išče nova kandidatka za kolesarko!
Torej cel teden sem se preganjala po Savi. Dvakrat pa celo občutila njen hlad. Včeraj smo zaključili z tečajem in moram priznati, da mi je ravno postalo všeč. Prve dni je zgledalo bolj kot borba za preživetje. Čeprav je šefica poudarjala, da se dekleta velikokrat znajdejo bolje od fantov glede tehnike, ker niso dovolj močne, to zame ni veljalo. Dobesedno sem tolkla z vesli po vodi in se neprestano borila s tokom in proti tokom, spreminjala nagibe in se temu primerno tudi zvrnila. Torej bolj "šaflala", kot veslala. Na srečo se tako imenovane špricdeke, tako slabo pritrjene, da dejansko padeš ven iz čolna in se ti ni treba pod vodo ukvarjat še z samoreševanjem. Moj največji strah je bil, kako bom zlezla ven, ko se bo čoln prevrnil. Pa sem seveda padla ven in eden od vodnikov me je skupaj z čolnom zvlekel na obalo. Tole plavanje po Savi ni najlažje;).
Torej 28.08. bom v Bohinju veslala in sicer gor in dol kar je 8km, še neznana žrtev bo kolesarila 16 km in tečajniška soveslačica M bo tekla 8km gorskega teka! Upam, da preživimo! Do takrat, pa sigurno še kak veslaški zapis in kaka veslaška fotka.

5 komentarjev:

  1. Pogrešam tvojo sliko, ko si plavala po Savi, hehe.

    OdgovoriIzbriši
  2. Smo se te dni pogovarjali, kako je to veslanje zgledalo pred 15, 20 leti, brez neoprenov. So ble malo bolj špartanske razmere:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaznbom tudi tokrat v vlogi navijačice :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Berni, valjda v UNIFORMI:)))

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!