"Slovnično občutlivim, ne priporočam branje bloga" :)

sobota, 24. marec 2012

Čokoladna torta

Obstaja kar nekaj različic tele čokoladne torte. Tokrat je hruškova. Najpogosteje je višnjeva, moja najljubša pa je s pomarančno kremo, za katero sem pozabila recept ;). 
 Tokrat sem vse poslikala. Sicer ne najlepše ampak za predstavo bo. To je torej tortni tutorial :).
Biskvit: ( za 28cm pekač)
8 jajc
200g masla
200g sladkorja
zavoj vanilij sladkorja
120g grobo mletih mandeljnov 
200g čokolade v prahu
200g moke
4 žlice pecilnega
Pečemo na 180℃  okoli  45 minut 

Nadev:
4 sladke smetane
1 jedilna čokolada
1 Milka Noisette
1 kozarec vloženih hrušk

Zmešamo zgornje sestavine po klasičnem zaporedju in seveda sneg na koncu vmešamo s kuhalnico!

Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo čokoladne ostružke.


Pripravimo tudi vodno kopel v kateri bomo stopili čokolado v smetani in dodali še kar nam je ostalo Milke od priprave ostružkov (ti potem počakajo na finiš v hladilniku). Ko nam uspe čokolado in smetano spremenit v čokoladno smetano jo ohladimo. Če se nam mudi, uporabimo skrinjo. Drugače pa  damo čokoladno smetano čez noč v hladilnik. Ko je ta dovolj hladna, jo stepemo in dobimo čokoladno kremo.

Moj biskvit je takle:

Narežemo ga na tri dele in sproti vlažimo s kompotom hruške. Če imate domačega super, če ne je pa tisti iz naturetovega lončka ali konzerve tudi dober.
 Ko imate te tri stvari pripravljene:
- biskvit ohlajen, narezan na oblate
- stepeno čokoladno smetano = čokoladna krema
- narezane hruške iz kompota + kompot za vlaženje

 se gradnja lahko  prične ;).

Prva plast: biskvit navlažen s kompotom, čokoladna krema, hruške iz kompota

 Druga plast : biskvit navlažen z kompotom, čokoladna krema
Tretja plast:  biskvit navlažen z kompotom, čokoladna krema, in zaključimo s čokoladnimi ostružki. In to je to!


Upam, da bo tokrat bolj jasno kot pri jogurtovi piti,  pa držite pesti, da ne izdihnem jutri na 15 km ;).

7 komentarjev:

  1. Čokolada in hruška - njami kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši
  2. kaj pa je tale mašinca za čokoladne ostružke?kje se to kupi? drugače pa super torte, se veselim že novih receptov.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha, to je nožek za lupljenje krompirja, zelenjave. :) Pa čokolada mora bit na sobni temperaturi, da je malo mehka.

      Izbriši
  3. Končno sem najdla super recept za čokoladno torto!! :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  4. Čokoladaaaa! :) Ostružki so par res tipi topi :). Lepa!

    OdgovoriIzbriši
  5. uhhh, jst bi en kos :))

    sem ravnokar našla tvoj blog, vabljena si na mojega kulinaričnega http://mjauqi.blogspot.si/

    lp

    arnela

    OdgovoriIzbriši

Veselim se tvojega komentarja!